SolidWorks

SolidWorks er designsoftware, der giver brugerne mulighed for at oprette, simulere, publicere og styre 3D-modeller. Teknologien har til formål at gøre tekniske processer mere effektive med værktøjer til konceptuelt design, produktlayout, styrke og dynamikanalyse og meget mere.

SolidWorks Tegneprogram

Design dine egne redskaber og maskiner

SolidWorks er et af de mest anvendte CAD-programmer på markedet på grund af dets relativt lave omkostninger, kraftfulde 3D-rendering evner og grænseflade. Af denne grund benyttes den ofte i akademiske institutioner. Når det er sagt, er dens gengivelsesevne ikke så magtfulde som Dassault Systèmes andet program, CATIA, men det kan stadig skabe professionelle resultater. Den bruges primært af ingeniører og designere, men er ikke så populær blandt arkitekter.

Dette tegneprogram er klassificeret som et mellem-niveau CAD-software inden for dets features, og det er et af de lettere CAD-programmer, der kan bruges. Men det vil stadig kræve lidt træning at blive ekspert i programmet, da der er mange funktioner og værktøjer at blive bekendt med.

SolidWorks interface/brugergrænseflade

Brugere kan oprette en række forskellige metalplademodeller ved hjælp af specialiserede og fleksible SolidWorks Premium-værktøjer. De har nemlig specialiserede værktøjer til Sheet Metal Designing, der giver brugerne mulighed for at oprette metalplademodeller hurtigere og samtidig bruge mindre ressourcer.

Derudover kan man arbejde med svejsninger, der giver brugerne mulighed for at bygge design med ekstruderinger og bekvemt lave skære lister og materielle regninger. Dette strømliner design og fremstilling af svejsede strukturer, rammer og baser. Elektriske kabelhærdnings- og konduktdesign-funktioner giver brugerne mulighed for at tilføje ledninger / kabel / sele / ledningssystemer til et design. Vejplanlægning og komplette BOM'er (Bill of Materials) er også indregnet i.
Inkluderet er også Omfattende funktioner til rørledning og rørdesign, som gør produktudviklingen meget hurtigere og billigere. Sidst men ikke mindst er der værktøjer, der hjælper med 3D-design af rørsystemer, hydrauliske, pneumatiske og andre systemer, før de går i produktion.

Er man ikke til metal delen, kan SolidWorks også hjælpe med at udvikle plastik og støbt deldesign, der er af høj kvalitet for at sikre, at kundernes æstetik og holdbarhedskrav er opfyldt.

Systemkrav

SolidWorks tegneprogrammet kun til 64-bit operativssystemer med Windows 7.1 SP1, Windows 8.1 og Windows 10. Se de specifikke systemkrav på SolidWorks egen hjemmeside ved at klikke på dette link.

Pris

Prisen på produktet varierer efter, hvor mange licenser man ønsker at købe. Den årlige abonnementstjeneste koster $1295 (svarende til ~8700 kr.), og dette giver dig adgang til support og opdateringer.
Hvis du er en del af et stort firma eller en uddannelsesinstitution, kan licenser købes engros til nedsatte priser

Underviser eller studerende

Få SolidWorks til så lidt som $150 (~1000 kr.), hvis du er studerende. Du får en 1-årig licens, men vær opmærksom - den har nogle manglende funktioner og kan ikke bruges til kommercielle formål.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;