De 5 bedste gratis tegneprogrammer

Camilla - Opdateret 11. maj 2024

Top 5 logo af bedste gratis tegneprogrammer

Gratis tegningssoftware er kommet langt fra sin ydmyge begyndelse. Selvom ældre tegningsprogrammer var stærkt begrænsede, er deres moderne modstykker ekstremt kraftfulde og tilbyder masser af muligheder samt mange flere værktøjer til rådighed.

Faktisk tilbyder ganske få af disse fantastiske tegningssoftware en realistisk simulering af akvareller, olier, pasteller, trækul og mere. Nogle lader dig endda arbejde i tre dimensioner, så du kan oprette dine egne modeller, anvende dine egne teksturer og maleeffekter og derefter kombinere dem med 2D -skitserede elementer for at oprette scener og endda udskrive i 3D.

Selvom disse applikationer fungerer godt med en mus, fungerer de endnu mere problemfrit med en stylus eller touchscreen, da du har direkte kontrol over dine virtuelle børster og penne. Alt sammen uden at koste dig noget. Nogle af disse værktøjer er designet til seriøse illustratører, mens andre er bedre til at holde børn beskæftiget uden rod med ægte maleri. Der er noget for enhver smag - de eneste grænser er din fantasi og dygtighed.

1. Krita

Krita er tegnesoftware i professionel kvalitet, der er skabt af et team af kunstnere med det ædle mål at sætte kreative værktøjer i top inden for rækkevidde af alle. Du kan bruge Krita til enhver form for tegning og illustration, men det er særligt godt til tegneserier og manga.

Der er panelskabeloner, halvtonefiltre og perspektivværktøjer ud over de sædvanlige børster, fyld og penne. Hver børste kan tilpasses helt, og du kan gemme dine skræddersyede børster til senere brug. Hvis du højreklikker hvor som helst på lærredet i Krita, åbnes et markeringshjul, der lader dig vælge et nyt værktøj og vælge en farve på få sekunder-et system, der er meget lettere end at trawle gennem menuer og indstillinger Krita blev skabt af kunstnere til kunstnere, og det viser sig i snesevis af tankevækkende små detaljer, der gør det lettere at skabe flotte malerier.

Der er praktiske tegnemidler til at skabe lige linjer, forsvindingspunkter og glatte former. Du får også lag, masker, forskellige transformeringsværktøjer, HDR -understøttelse og avancerede valgfunktioner. Krita er et utroligt kraftfuldt tegneprogram, og det er dit at downloade og bruge helt gratis.

2. Gimp

Gimp er en kraftfuld gratis software til billedmanipulation. Programmet giver dig mulighed for at dæmpe støj, foretage farvekorrektion, bruge pensler, gradienter og lave collager, plakater. Gimp giver konstant udvikling, du kan bruge Photoshop-plug-ins til at arbejde i Gimp, eventuelle programforsinkelser fjernes hurtigt. Det hele tilføjer en virkelig bemærkelsesværdig billedredigerings- og fotorestaureringssoftware, der er bedre end mange kommercielle programmer.

En anden fordel for Gimp er en open source -kode. Du kan frit se og ændre alt online. Dette giver dig mulighed for at bruge den allerede oprettede kode til at oprette nye versioner af programmer. Disse punkter bør opsummeres, men kun pc -versionen fortjener sådanne positive Gimp-anmeldelser. Hvis det er en mobil eller Gimp online, er opfattelsen en helt anden. Udviklere tilbyder fuld funktionalitet, men kun i den betalte version. Desuden vil abonnementet ikke fjerne reklamer ved at tage og gennemgå mobilen, og du skal også betale ekstra separat. Kun pc -versionen fortjener utvivlsomt din opmærksomhed. Det hele lægger op til at blive en virkelig bemærkelsesværdig gratis fotoredigerer, der er bedre end mange kommercielle programmer.

3. Artweaver Free

Artweaver Free giver dig mulighed for at oprette smukt realistiske digitale tegninger ved at tage input-fra din mus, en stylus eller, hvis du har en touchscreen-pc, fra alt hvad du har lyst til at trykke på skærmen med-og anvende ultra-realistiske penseleffekter. Ud over velkendte pensler som f.eks. Kontebørster, kalligrafi -penne og airbrushes, giver denne gratis tegningssoftware dig også et stort udvalg af mønstre og penne, så du kan producere meget komplekse billeder med et minimum af anstrengelse. Det er også lagbaseret, så du kan bygge dit mesterværk op i lag uden at miste evnen til at ændre noget.

Artweaver Free er designet til kunstnere i alle aldre, men vi har fundet det særligt nyttigt for børn. Børn elsker at eksperimentere med alle de forskellige børster, og vi elsker ikke at skulle rydde op i noget rod bagefter.

4. Autodesk SketchBook

Autodesk SketchBook er en tegne- og malerløsning til kreative fagfolk, herunder arkitekter, designere og konceptkunstnere. Det giver dem mulighed for at skabe fantastiske illustrationer på kortere tid og gør dem i stand til at forblive produktive på alle større platforme og enheder. Appen har til formål at tilbyde en overlegen tegneoplevelse gennem en intuitiv grænseflade og professionelle tegne- og malerværktøjer. Den distraktionsfrie grænseflade maksimerer tegnepladsen og forbliver inkognito, indtil en bruger skal have adgang til et værktøj.

Den kraftfulde tegnemotor er i stand til at håndtere 100 mpx lærred og tilbyder præcision og hastighed, som professionelle har brug for til deres kreative projekter. Softwaren gør det muligt at bruge enhedskameraer som scannere, så brugerne kan fange ideer, mens de slår til. Softwaren er tilgængelig til brug på alle større platforme, så brugerne kan forblive produktive, uanset hvor de er.

5. Microsoft Paint 3D

Microsoft ønsker at lægge 3D -modellering i alles hænder. Hvilken bedre måde at gøre dette på end at sætte denne kraft i en app, som alle allerede kender, Microsoft Paint? Paint har stort set set det samme ud i årtier, men med Windows 10 Creators Update er der en ny Paint i byen. Paint 3D tilføjer en ekstra dimension til afslappet billedoprettelse, mens den gamle Paint også er tilgængelig i Windows for dem, der klamrer sig til 2D -måder. Du tror måske, at 3D -modellering ville være for kompleks for nybegyndere - som de fleste 3D -designsoftware har været til nu - men læg den bekymring til side: Det er enkelt nok til, at alle kan bruge det.

Du kan få Paint 3D i Windows Store som enhver anden Universal -app, men den kører kun i Creators Update eller i Windows Insider tidlige builds af OS. I oktober sidste år annoncerede Microsoft en supplerende app, Capture 3D, som skal lade dig optage video af et objekt for at oprette et 3D -billede, du kan bruge i Paint 3D, men den app er stadig AWOL.

Dette er ikke din fars Microsoft Paint, selvom det stadig fungerer med 2D -billeder, og det tilføjer endda nye muligheder for de flade kunstværker. Interfacet er meget touch-kompatibelt, og det ser helt nyt ud. Du behøver ikke en berøringsskærm eller en pen-kompatibel pc for at bruge Paint 3D, men det giver redigering en mere direkte og tilfredsstillende følelse. Brug af en stylus fungerede bedst for mig. Appen indeholder menuen Universal App -stiloverløb (eller "hamburger") øverst til venstre og et værktøjspanel i højre side. På toppen er knapper til pensel, 3D -former, klistermærker, tekst, effekter, lærred og Remix 3D -indhold.

;