Microsoft Paint

Microsoft Paint er et grundlæggende billedoprettelses- og manipulationsprogram til Windows, der er super nemt at bruge. Dog er det heller ikke et tegneprogram spækket med feature.

Microsoft Paint Tegneprogram

Findes på enhver Windows PC

Microsoft Paint, der også går som Paintbrush og Windows Paint, er et meget simpelt og vidt brugt billedredigerings- og oprettelsesapplikation. Microsoft Paint har været ansvarlig for at introducere mange til maleri på en computer for første gang og har været en grundpille med alle Windows-operativsystemer. Introduceret i de tidlige dage af Windows 1.0, er det stadig sammen med Windows OS indtil i dag.

Microsoft Paint opretter filer ved hjælp af Bitmap-formatet, der bruger BMP-filtypenavnet. Dette format bruger en række farver og bits (kan dog bruges i sort / hvid-format). Filer i formaterne GIF, TIFF, PNG og JPEG kan også åbnes og gemmes i Microsoft Paint. I de tidlige dage af Windows OS blev Microsoft Paint meget brugt, og selvom det stadig bruges i dag, er det bredt erstattet af andre, mere avancerede billedredigeringsprogrammer, der tilbyder en bredere vifte af funktioner og en bredere vifte af muligheder.

Microsoft Paint interface/brugergrænseflade

Programmet indeholder et standard interface, der er meget simpelt og nemt at gå til. Der haves det store canvas i midten af programmet, som man kan forstørre ved at trække nede i højre hjørne. Oven over ses en bar med de værktøjer der er tilængelige. Man gemmer sit værk via fil-menuen oppe i venstre hjørne.

Microsoft Paint avancerede med hver udgave af Windows OS, og i Windows 7, 8 og 10 operativsystemer var der et stort antal yderligere funktioner og funktioner sammenlignet med de første par udgivelser af programmet. En version kaldet Paint 3D er siden også blevet udgivet og er en større opgradering af dette tegneprogram.

Systemkrav

Microsoft Paint kommer til alle Windows styresystemer og er installeret automatisk.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;