Krita

Krita er et kraftfuldt digitalt maleriprogram, der er lavet til illustratorer, spil kunstnere, koncept kunstnere, animatorer, tegneserie kunstnere og alle, der ønsker at tegne og male.

Krita Tegneprogram

Værktøjet der får dig til at vokse som kunstner

Det gratis open source-maleri og skitseplatformen Krita, giver et alternativ til den dyrere software af denne type, som derudover kan prale af hurtig ydeevne og omfattende funktioner. Med sin række af værktøjer og kraftige evner er det blevet et yndlingsprogram for illustratorer, teksturere, konceptdesignere, kreative kunstnere og 2D/3D-kunstnere. Det har fundet brug i videospilindustrien samt filmskabelse. Tegneprogrammet kan bruges af både professionelle og amatør kunstnere.

Krita tilbyder konventionelle såvel som avancerede maleri teknikker gennem kreative værktøjer, som virker på desktop og grafiske tabletter. Den har flere værktøjer til gengivelse, blanding, farveblanding, transformation, udjævning, lagdeling, spejling og meget mere. Det er også i stand til foto manipulation og arbejde med HDR billeder.

Krita interface/brugergrænseflade

Bygget med mere end 9 børstemotorer, giver Krita mange typer børster, som kunstnere kan bruge, afhængigt af hvilke de er mest komfortable med. Disse børster er designet til at udføre unikke og særlige funktioner, og de bruges til at tilfredsstille specifikke behov. Desuden vil brugerne kunne oprette deres egne børster og mærke dem gennem et unikt mærkningssystem.
Det er vigtigt, at du er bekendt med de grundlæggende børster i Krita, især hvis det er din første gang med tegneprogrammet. Nogle af de basale børster, der bruges i Krita, er blækboldpulsen, fyldbørstecirkel og fyldbørsteblok.

For at hjælpe brugerne med at organisere deres tegninger tilbyder Krita også et værktøj, der giver dem mulighed for at administrere lag. Gennem denne funktionalitet vil de være i stand til at kombinere og gruppere tegninger. Hvis de eksempelvis ønsker, at tegningen i et lag skal fungere som baggrunden for en anden tegning, der er placeret i et andet lag, leveres lagstyringsværktøjerne i softwaren til at flette de to tegninger. Hvis de endvidere ønsker at fjerne nogle dele af en tegning, kan de gøre det ved hjælp af lagets synlighedsindstillinger.

En af de ting, der mest fandt opmærksomhed, når man læser om Krita, var muligheden for at bruge den til at simulere teksturer og blandetilstande for de forskellige værktøjer, som den indeholder, såsom pensel, oliebørste, markører, akvareller, airbrush , rake, grafitblyant, farvede blyanter, voksblyanter og anden uendelig tegning og kunstmaterialer i den virkelige verden, der mesterligt simuleres af Krita. De forskellige effekter, du kan opnå, er virkelig imponerende.

Det er forbløffende, at et program som dette er gratis, idet man tager højde for, at selv Photoshop, som er ret dyrt, giver dig så meget alsidighed, når det kommer til at oprette streger med din tegningstablet.

Support

Krita tilbyder desuden support til brugerne ved at levere uddannelses- og instruktionsmateriale, som de kan få adgang til via Internettet. Brug af informationer, som f.eks. Brug af værktøjer, er sikre på, at de vil have en omfattende træning for at kunne lære de grundlæggende og avancerede funktioner i programmet. Disse træningsmaterialer er udarbejdet af Krita Foundation selv, og derfor er brugerne i stand til at få adgang til pålidelige og ajourførte oplysninger.

Systemkrav

Med en komplet omskrivning af vektorlaget filformat, tilføjelse af Python-scripting, et nyt tekstværktøj og meget mere, er Krita 4.0 en af de største udgivelser nogensinde. Der er så meget at udforske og nyde!

Krita tegneprogrammet kommer til både MacOS (OSX 10.11), Linux og 64-bit operativssystemer med Windows 7 eller højere.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;