Google SketchUp

Styrken for dette tegneprogram er, hvor nemt det er at bruge. Store ikoner og brugerdefinerede værktøjslinjer gør det nemt for CAD-begyndere uden at fjerne de magtfulde værktøjer, fagfolk har brug for.

Med sit prisniveau på ~2000 kr. om året er SketchUp Pro bestemt ikke et billigt stykke sæt - hvilket gør den gratis version desto mere tiltalende. Denne gratis version, tidligere kaldet SketchUp Make, var tidligere tilgængelig til download.

Det er blevet opdateret til SketchUp Free og køres nu udelukkende i din browser. Pro-versionen leveres med mange af de smarte, avancerede værktøjer til modellering og designpræsentationer for fagfolk. Men den gratis version tilbyder et stort udvalg af tilgængelige værktøjer, hvilket gør det sværere for begyndere at beslutte, om de skal gå til Pro med det samme.

Google SketchUp Tegneprogram

Udform alt du kan forestille dig

SketchUp er en intuitiv CAD-løsning, der udmærker sig på at lave og redigere 2D- og 3D-koncepter. Den pålidelige applikation hjælper brugerne med at skabe imponerende 3D-modeller af interiør, møbler, landskaber og meget mere. Den rigtige styrke er den brugervenlighed, der understøttes af et sæt kraftfulde, professionelle kvalitetsfunktioner og rettidig support.

Nogle af dens indbyggede funktioner omfatter lyseffekter, teksturer, laghåndtering og animationer. Selvom applikationen ikke tilbyder en bred vifte af indbyggede modeller, giver den unik adgang til Trimble's 3D-lager. Det benytter alle de symboler og modeller, der sikrer CAD-designere af forskelligt niveau, opnår de ønskede resultater. Sketchups stærke kant er dog trukket tilbage af manglen på hjælp til nemt at oprette et hus og et værktøj til at håndtere vægge.

Google SketchUp interface/brugergrænseflade

Manøvrering i dette tegneprogram er temmelig let takket være de meget tilpassede paletter. Programmet giver dig frihed til at tilføje, fjerne eller omlægge paletterne for at blive vist, som du vil. De fleste funktioner, der leveres af Sketchup app'en, er grundlæggende fokuseret på 3D-design. Men programmet har funktioner og værktøjer, der understøtter 2D design.
Dette gør det til et ideelt program for begyndere, der ønsker at planlægge, visualisere og kommunikere fremtidige byggeprojekter.

Der er tre moduler af Sketchup tilgængelige. Sketchup Free, som er den enkleste og mest tilgængelige 3D-modellerer; Sketchup til skolen, en kernemodeller, der er tilgængelig i webbrowsere; og SketchUp Pro, en betalt version, der giver yderligere funktionalitet. Disse moduler dækker et bredt omfang og sikrer, at der er en perfekt version til forskellige designer i hele branchen.

Takket være de tusinder af modeller i sit 3D-lager og intuitive værktøjslinjer er SketchUp et af de nemmeste og hurtigste CAD-softwareprogrammer til at oprette og redigere 2D- og 3D-design.

Sketchup blev founded i 1999 af @Last Software. I 2006 erhvervede Google SketchUp, efter at @Last Software oprettede et plugin til Google Earth, der fik tech-giganten til at reagere. I 2012 erhvervede Trimble Navigation (nu Trimble Inc.) SketchUp fra Google og udvidede appen ved at lancere et nyt websted, der er vært for plugins og udvidelser.

Filunderstøttelse

SketchUp Pro er kompatibel med et anstændigt udvalg af filtyper inklusive AutoCADs DWF- og DXF-filer. Du kan også bruge 3D-udskrivning STL-filer, PDF'er og billedfiler ved hjælp af denne software. Derudover har SketchUp Pro en mobilapp, som giver dig mulighed for at organisere og se dine modeller fra din telefon. Dette kan være praktisk, når du interagerer med kunderne, da du nemt kan vise dem dit design.

Eksempler i SketchUp 3D Warehouse

Nu hvor du har installeret tegneprogrammet, er det tid til at komme i gang ved at søge gennem 3D-lageret, hvor du kan se og downloade stort set alt, hvad der nogensinde er oprettet på platformen.

3D Warehouse er en database med brugeroprettede modeller, der er tilgængelige for enhver at få adgang til. Bare gå videre til deres websted og begynde at søge gennem det tilsyneladende uendelige lager af modeller. Jeg spøgte ikke, da jeg sagde, at du kunne finde stort set alt herinde. De har alt fra enkle bygninger til en hel middelalderby!

Avanceret funktionalitet

Funktioner som installationsmanager gør det også lettere at arbejde med SketchUp Pro. Programmet har en kommandolinje, men som for de fleste CAD-software er kommandolinjen ikke den mest brugervenlige funktion, da den kræver, at du kender og bruger specifikke kommandofunktioner, skønt den har makrooptagelser.

Support

Selvom denne CAD-software er et af de nemmeste programmer at bruge, er CAD-software kompleks af natur, og det er vigtigt at have gode supportmuligheder. De tilgængelige manualer, forum og tutorialvideoer til dette program gør alle et godt stykke arbejde med at dække emner og værktøjer, du har brug for til at designe med SketchUp Pro. Derudover er teknisk support gratis det første år af din licens, og du kan nå supportpersonale via e-mail eller online billet. Telefonnumre er ikke angivet på Trimble-webstedet, men du kan anmode om et nummer til support via e-mail.

Selvom det naturligvis foretrækkes at have ubegrænset gratis teknisk support, skal et år give dig masser af tid til at blive dygtig til at bruge softwaren, mens den tekniske support stadig er gratis.

Systemkrav

Google SketchUp tegneprogrammet er kompatibel med både Windows (7, 8 og 10) samt Mac OS. Du kan finde en komplet liste over systemkravene til tegneprogrammet på Google's hjemmeside nedenfor.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;