Autodesk 3DS Max

3DS Max er software til 3D modellering, animation, gengivelse og visualisering. Opret fantastiske spilmiljøer, design visualiseringer og virtuelle reality-oplevelser. Det er et voldsomt kraftigt program og har også en stejl læringskurve for nybegyndere.

Autodesk 3DS Max Tegneprogram

Udret alt i 3D space

3ds Max er et 3D modellering, animation og rendering tegneprogram bygget og udviklet til spil og design visualisering. Programmet er inkluderet i Autodesks samling af medie- og underholdningssoftwareprodukter og er også meget nyttig til bygning af design, infrastruktur og konstruktion samt for produktudvikling og produktionsplanlægning.

Endvidere hjælper 3ds Max brugere med at skabe massive spilverdener, producere detaljerede tegn og tilpasse byggemiljøer. De vil kunne animere individuelle karakterer og lave scener, der indeholder mange mennesker. Tegneprogrammet giver rig mulighed for at simulere fysiske egenskaber af væsker som vand, olie og lava. Derudover har 3ds Max animations controllere, som brugerne kan oprette, ændre og dele.

På trods af kompleksiteten af værktøjer der skal optimere detaljerer i dybde på objekter, også kendt som 'rendering', har softwaren funktioner, der forenkler processen. Navnlig gør en workflow-funktion det muligt for designere at konvertere scener hurtigt ved hjælp af avanceret renderingsteknologi. Det gør det også muligt for brugere at konvertere lys, materialer og andre elementer fra en gengivelse til en anden som en gruppe eller separat. 3ds Max Material Editor gør det også nemt at finjustere teksturer, belysning og andre effekter på overflader og former.

Autodesk 3DS Max brugergrænseflade

For det utrænede øje er grænsefladen yderst forvirrende og et stort virvar af ukendte sager. Dette er dog en meget typisk opsætning for 3D tegneprogrammer, da der hele tiden er brug for at kunne arbejde i både 2D og 3D space. Med tiden lærer man at styre vinduerne, hvis man følger begynder guides på youtube. Vi har lagt et link herunder til hvordan du kommer godt i gang.

Systemkrav

Autodesk 3ds Max understøttes på Microsoft Windows 7 (SP1), Windows 8.1, eller Windows 10 64-bit operativsystemer og kræver mindst 64-bit hardware. Du kan også se de officielle systemkrav på Autodesk's egen hjemmeside.

Pris

Dette er ikke software man køber uden overvejelse. Det står til den nette pris ~1960 kr./måned.
Der kan dog spares en del, hvis man vælger et årlig abonnement, som står til ~15.680 kr./måned.

Underviser eller studerende

Du kan ansøge om en gratis individuel eller gruppe licens, hvis du er aktiv studerende. Læs mere om dette her.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;