Blender

Blender er et gratis 3D-tegneprogram, der understøtter 3D-pipeline, modellering, rigging, animation, simulering, gengivelse, sammensætning og bevægelsessporing, videoredigering og spiloprettelse.

Blender Tegneprogram
 

Kunne du tænke dig at lave din egen animationsfilm?

Blender bruges af fagfolk rundt om i verden. Fordi det er open source og har så stor brug og indsats bag udviklingen, er det meget usandsynligt, at Blender nogensinde vil falme. Ved hjælp af Blender til dine projekter sikrer du langsigtet adgang til dine filer, og du vil akkumulere færdigheder, som vil være nyttige i fremtiden.

Blender interface/brugergrænseflade

Brugergrænsefladen er meget komfortabel, arbejdsområdet er velorganiseret og struktureret, så 3D-modeller og værtøjerne kan ses fleksibelt i arbejdsområdet. Generelt set er brugeroplevelsen rar og positiv.

Blender har ikke kun hurtige modellerings- og animationsværktøjer, men det har også et kraftfuldt shader system samt evnen til at skulpturere. Det kan endda forbedres til ubegrænsede grader med add-ons, og for nylig har der endda været Armory3D Engine, der kan hjælpe med at skabe spil. Derudover har man sjældent brug for ekstern videoredigeringsværktøj, fordi Blenders interne editor ofte kan klare det, selvom det kan tage lidt tid at kende vejen rundt om det.

Blender understøtter også hurtig pels-, røg-, væske- og eksplosionssimuleringer, hvilket gør det simpelt at simulere fysik.

Systemkrav

Blender tegneprogrammet kommer til både MacOS, Linux og 64-bit operativssystemer med Windows 7 eller højere.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;