Udvid din kreativitet: Wacom tegne-tablet med pen

Camilla - Opdateret 31. maj 2023

Wacom Intuos

Wacoms kreative tegne-tablets med pen hjælper med at skabe en fysisk, praktisk oplevelse til at skabe digital kunst. Virksomheden er kendt for sine professionelle værktøjer med ledsagende priser på professionel kvalitet, men Intuos-serien er designet som en overkommelig adgang til trykfølsom kontrol inden for illustration, design og fotoredigering. Prisen, som ligger mellem 550 kr. og 1400 kr., bringer Wacom Intuos-serien (ikke at forveksle med den højere ende Intuos Pro-serie, der starter ved 2000 kr.), 4.096 niveauer af trykfølsomhed via Wacom pennen. Intuos findes i to størrelser, små eller mellemstore, med henholdsvis 7 tommer og 10 tommer diagonale arbejdsflader. Den lille version fås med eller uden Bluetooth, mens den mellemstore model inkluderer Bluetooth som standard. Med den mængde arbejde Wacom har lagt i trykfølsomhed til redigering og design, er det nemt at blive fan af Intuos-serien.

3 forskellige Intuos modeller

Det første man ser på Intuos er de afrundede knapper langs den øverste kant og et gitter af hvide prikker, der indikerer det aktive overfladeareal, som virkelig viser at det er et pragtløst og minimalistisk stykke design. Med andre ord: Det ser (og føles) mere eller mindre, hvordan du forventer, at en tegningstablet skal se (og føles). De største forskelle, der er værd at bemærke her, er stort set interne og kategoriske. Wacom siger, at alle de nye modeller tilbyder det samme aktive tabletområde som tidligere versioner, men også formår at gøre det, mens de bærer både et mindre fodaftryk og en lettere vægt. Sammenlignet med de tidligere modeller har den nye Intuos pen-tablet-serie også indbygget trådløs Bluetooth-integration på udvalgte modeller, to mulige størrelser og en trio farveindstillinger som nævnt først i afsnittet.

Denne kreative tegne-tablet kommer i 3 stærke modeller:

  1. Intuos Small
  2. Intuos Small med Bluetooth (set til 701,00 kr. hos Proshop)
  3. Intuos Medium med Bluetooth (set til 1383,00 kr. hos Proshop)

Wacom Intuos Medium

Udover opgradering af formen får man en indbygget penbakke, de fire "knapper" øverst på tabletten, en LED-indikator (fortæller dig når tabletten er tændt) og en forbedring af batteriets levetid på 60% til Bluetooth-versionerne af serien. De nye Intuos leveres også med gratis software. Ved køb af den nye Wacom Intuos kan brugerne downloade kreativ software, herunder Corel Painter Essentials 6, Celsys Clip Studio Paint Pro og Corel AfterShot 3. Alt i betragtning føles det, som om Wacom har forstået at gøre dette den mest let overbevisende iteration af Wacoms begynder-tilbud endnu.

Se Intuos serien hos forhandler

Tegne-tablet for begyndere

Som Wacoms budgetvenlige mulighed, er begyndere af pentablet nøjagtigt hvem Intuos-linjen er designet til. For fotografer kommer Intuos' tilpasningsmuligheder til gode i Adobe Lightroom og Photoshop. I Lightroom kan vi direkte øge og mindske børstestørrelsen via de to venstre knapper på tabletten, og de højre to gange for hurtigt at få adgang til helingsværktøjet og den lokale justeringsbørste. Din egen opsætning afhænger ligeledes af de kommandoer, du oftest bruger. Dette kan man indstille som det passer en.

Wacom Intuos Small

At lære at bruge Intuos føles som første gang, du prøvede at skrive uden at se på dine hænder. At se på skærmen i stedet for din hånd, mens du tegner, føles underligt til at begynde med, men den underlige følelse forsvinder langsomt, jo mere du bruger tabletsystemet, indtil det føles lige så let som at skrive. Faktisk kan brug af en separat tablet og skærm, mod tegning direkte på en skærm, endda være en fordel, da din hånd ikke fysisk blokerer for dit syn på dit digitale lærred. Den største kant, Intuos har over at bruge en mus, er trykfølsomheden. Mere tryk skaber mindre, mørkere streger, mens mindre tryk skaber en linje lige så stor som den valgte børste med mere kantgradient. Pennen betyder ikke, at du aldrig behøver at vælge en penselstørrelse, form eller kant igen, men trykfølsomheden giver dig mulighed for at få den maksimale børstestørrelse eller bare en brøkdel af den valgte børste med let tryk. Intuos vil være den største tidsbesparende for enhver, der gør en masse kompliceret tegnearbejde.

På grund af denne funktion vil Intuos være den største tidsbesparende for enhver, da det reducerer frem og tilbage-tiden ved at skifte mellem forskellige børster og gennemsigtighedsindstillinger. Mens fordelene muligvis ikke synes lige så indlysende for fotografer, er dodge- og burn-værktøjet også trykfølsomt, hvilket gør det lettere at skabe lettere eller mørkere forbrændinger over et billede ved blot at justere pentrykket. Mens Intuos er den mest tidseffektive, når man bruger trykfølsomheden, føles den tabletbaserede redigering mere naturlig til en række andre anvendelser. Det var lidt hurtigere at bruge pennen til at udpege pletter med det helende værktøj end at bruge musen, men det føltes også mere naturligt og ærligt talt hjalp det med at gøre en kedelig opgave lidt sjovere.

Kom igang med at bruge den

For en computer er Wacom Intuos bare en fancy mus - og du kan bruge Intuos i ethvert program ved at holde pennen over overfladen og tappe for at klikke. Du skal først installere Wacoms software, som giver dig mulighed for at tilpasse knapperne, se batteriets levetid og kontrollere andre indstillinger. Den oprindelige opsætning er temmelig let med instruktioner på skærmen fra softwaren. (Vi testede Intuos på en Mac, men systemet er også kompatibelt med Windows 7 eller nyere, med undtagelse af Windows 10 S).

Opsætning af Bluetooth er også smertefri - efter at have åbnet Bluetooth-indstillingerne og tændt tabletten, tilsluttes Intuos ved første forsøg. Når Bluetooth er aktiveret, er det eneste, USB-kablet har brug for, opladning. Efter vores erfaring var batteriets levetid i overensstemmelse med Wacoms 15-timers specifikation. (Den billigste Intuos mangler Bluetooth og er helt afhængig af USB). Trykfølsomhed giver intuuerne sin største kant over en mus.

Selvom det er let at konfigurere tabletten, tager det tid at eksperimente samt konfigurere de tilpassede indstillinger og finde en konfiguration, der passer sammen med din arbejdsgang. Knapperne på tabletten kan indstilles til typer museklik, navigation (f.eks. Rulle og zoom) og kontrol på skærmen. Den mest nyttige brugerdefinerede indstilling er sandsynligvis muligheden for at tildele en tastaturgenvej til en enkelt knap. Dette giver dig mulighed for at omdanne de mest komplicerede eller ofte anvendte genveje i dine foretrukne apps til et enkelt tastetryk. De to knapper på pennen tilbyder den samme mængde tilpasning. Klik- og navigationsindstillingerne giver dig mulighed for at bruge pennen mere frit som en mus med både højreklik og rullefunktion. Du kan også ændre følsomheden af pennespidsen for at gøre det mere behageligt for et lettere eller tungere berøring. Yderligere indstillinger giver dig mulighed for at vælge, hvordan du skal kortlægge tabellen til dobbelt skærme.

Væn dig til den

Mens den indledende opsætning af tabletten er enkel, er der en bemærkelsesværdig læringskurve for korrekt at blive bekendt med fornemmelsen af at bruge penetabletten, hvis du aldrig har brugt en tablet før. Dette er tilfældet for alle, der starter på en tablet. At lære at se på skærmen i stedet for tabletten tager nogle vænder sig til i begyndelsen, hvilket bliver anden karakter med tiden.

Der er også en enorm forudsætning for prøve og fejl involveret, når du bestemmer, hvordan tabletten skal passe ind i din arbejdsgang, og som et resultat tildele tilpassede indstillinger til pennen og knapperne til forskellige redigeringsprogrammer som Photoshop og Lightroom, der bedst imødekommer dine behov.

Det generelle førstehåndsindtryk er, at du først vil smide tabletten væk, men efter et par dage vil du aldrig kunne redigere uden en igen.

Konklusion

For så vidt som det er et indgangspunkt for penetabletter, holder Wacom Intuos godt op. Det er super-let at konfigurere og bruge, og de nye funktioner og software, som medfølger gratis, tilføjer i den grad ekstra værdi til pakken. Det er måske nødvendigt at bemærke, at det du får med Intuos, måske ikke synes så forskelligt fra lignende og konkurrerende penetabletter.

Der er dog en uudtalt grund til, at Wacom-mærket har holdt ud og bærer den "berømthed", som det gør. De har en troværdighed i rummet og en fornemmelse af polering til deres produkter, som du måske ikke får fra en Huion eller lignende. Og når du er en bruger på begynderniveau, der leder efter et produkt på begynderniveau, kan troværdighed og tillid trumfe næsten enhver fordel på papiret.

Hvis du leder efter et solidt fundament at bygge videre på og et sted at starte i det digitale tegningsrum, er Wacoms tilbud svært at slå

Se Intuos Small hos forhandler

Se Intuos Medium hos forhandler

;