Inkscape

Open-source vektor grafik tegneprogram med objekt oprettelse og manipulation, gengivelse, tekst support, udfyld og strejk funktionalitet.

Inkscape Tegneprogram

Open Source vektorgrafik editor med kapacitet svarende til Illustrator

"Tegn frit" er Inkscape's tagline - og hvad kunne være bedre end gratis software på professionelt niveau, der fungerer på både Mac og Windows-platforme? Ikke så meget, men for brugere af populære, brancheførende designsoftware som Adobe Illustrator, kommer Inkscape med en pris i form af en stejl indlæringskurve og en lidt ukonstruktiv grænseflade, især til Mac-brugere.

Inkscape interface/brugergrænseflade

Det primære filformat Inkscape bruger er den bredt understøttede skalerbare vektorgrafik (SVG), et tvær-åbent filformat, der kan producere tabløse, relativt kompakte filer, især i forhold til bitmaps. Mindre filstørrelse er en fordel, når du opretter kunst til internettet, fordi mindre filer uploades og downloades hurtigere. Andre gode nyheder er, at alle udbredte webbrowsere, både desktop og mobile, understøtter SVG-gengivelse. Programmet kan også importere Adobe Illustrator AI-filer, CorelDraw .CDR-filer og nogle andre almindelige formater, men for mange skal du bruge UniConverter-værktøjet, og nogle detaljer går normalt tabt i oversættelsen.

Systemkrav

Inkscape er et krydsplatforms vektorredigeringstegneprogram, så det har mulighed for at køre på Windows, Mac OS X og Linux-distributioner.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;