Adobe Illustrator

Adobe Illustrator er et klogt valg for alle i den kreative industri, og sandsynligvis et krav til mange kreative positioner i erhvervslivet. Illustrator er et alsidigt tegneprogram, der er særligt populært blandt dem, der arbejder med branding og illustration.

Adobe Illustrator Tegneprogram

 

Lav fantastisk vektor grafik

Adobe Illustrator er et fremragende og vidtfavnende vektor tegneprogram. Det kan bruges til at skabe utrolige kreative illustrationer, firmalogoer, side layouts, website mockups og næsten alt andet, du måske har brug for. Interfacet er rent og veldesignet, og værktøjerne er fleksible, kraftfulde og robuste takket være Illustrators lange udviklingshistorie. På den negative side kan Illustrator være en smule overvældende for nye brugere. Det er nemt at begynde at lære programmet, men det er meget svært og tidskrævende at blive en mester med alt det tilbyder. Det høje antal værktøjer, som det indeholder, kan være skræmmende, og det er næsten et krav, at du følger en slags vejledning, når du begynder at bruge den. Heldigvis eksisterer der et enormt antal af brugerguides på f.eks. YouTube eller designer blogs. Vi har linket til vores bedste bud længere nede på siden.

Fordele ved vektor grafik

Lad os identificere de vigtigste forskelle mellem vektor og raster grafik. Vektor grafik er defineret af punkter, linjer og boolske kurver, som er fordelagtige, fordi du kan forstørre dem uendeligt uden tab af opløsning. Dette er nøglen, når du designer et enormt banner til et hus eller anden stor grafik, hvor skalbarhed er en forudsætning for succes. En anden fordel ved at designe med vektorer er, at filer har tendens til at være meget mindre end deres raster-modparter.

Illustrator vektor grafik vs. raster grafik

Omvendt er rasterbaseret billeder som dem, der er oprettet i Adobe Photoshop, defineret af pixels. Når du forstørrer eller zoomer ind på raster-kunst, forstørres pixels også, hvilket resulterer i synlig pixelering eller slørbarhed med tydelige kanter. Derudover producerer store raster kunstværker enorme filer.

Systemkrav

Adobe Illustrator tegneprogrammet er kompatibel med både Windows (7 SP1, 8.1 og Windows 10) og macOS (10.11 og nyere). For hver platform har du brug for en pålidelig internetforbindelse for at downloade og registrere programmerne. Du kan arbejde offline, men du har brug for en internetforbindelse til medlemskabsvalidering og adgang til nogle onlinetjenester. Du kan finde en komplet liste over systemkravene til Adobe Illustrator CC tegneprogrammet ved at gå til tegneprogrammet nedenunder.

Pris

Illustrator har tidligere været en dyr fornøjelse at erhverve sig. Adobe har dog siden ændret kurs fra deres engangsbetalinger over til abonnementsløsninger, så nu er det til at betale for de fleste. Du kan få en gratis prøveperiode på 7 dage, herefter koster tegneprogrammet 186,25 kr./måned.
Alternativt kan man betale 462,50 kr./måned for adgang til alle Adobes tegneprogrammer.

Underviser eller studerende

Er du studerende eller underviser, så tilbyder Adobe 65% besparelse på alle Adobe programmer. Læs mere om dette her.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;