Inspiration til terrassen: 13 unikke terrasser

Camilla - Opdateret 24. maj 2024

Inspiration til terrassen

Terrassen er et af de mest elskede områder i hjemmet, hvor vi kan nyde frisk luft, afslapning og hyggelige stunder med familie og venner. Uanset om du har en lille altan i byen eller en rummelig terrasse i forstaden, kan du forvandle dette udendørs rum til en oase af komfort og skønhed. Her får du masser af inspiration og praktiske tips til at skabe din drømmeterrasse.

1. Planlægning: Mål, formål og layout

Før du går i gang med at indrette terrassen, er det vigtigt at tænke over, hvad du vil bruge rummet til. Skal det være et sted for afslapning, spisning, leg eller måske en kombination af flere formål?

 • Mål og layout: Start med at måle din terrasse. Tegn en skitse, hvor du markerer placeringen af døre, vinduer og andre faste elementer. Dette hjælper dig med at visualisere, hvordan møbler og andre indretningselementer kan placeres bedst muligt.
 • Formål: Overvej, hvad du primært vil bruge terrassen til. Vil du have en spiseplads til udendørs middage, et loungeområde til afslapning eller et multifunktionelt rum, der kan tilpasses forskellige aktiviteter?

Inspiration til terrasse 1

Inspiration til terrasse 2

2. Møbler: Komfort og stil

Valget af møbler er centralt for at skabe en funktionel og indbydende terrasse. Tænk på komfort, holdbarhed og stil, når du vælger møbler.

 • Loungeområde: Invester i komfortable sofaer og lænestole med bløde hynder og puder. Materialer som rattan og træ er populære valg, da de både er holdbare og stilfulde.
 • Spiseplads: Et godt spisebord og komfortable stole er essentielle, hvis du planlægger at spise mange måltider udendørs. Vælg materialer, der kan modstå vejret, som metal eller behandlet træ.
 • Multifunktionelle møbler: Overvej møbler, der kan tjene flere formål, som foldbare stole, udtræksborde eller opbevaringskasser, der også fungerer som siddepladser.

Inspiration til terrasse 3

Inspiration til terrasse 4

3. Dekoration og tilbehør: Hygge og atmosfære

Dekoration og tilbehør kan virkelig forvandle din terrasse fra et almindeligt udendørs rum til en hyggelig og indbydende oase.

 • Tekstiler: Brug udendørs tæpper, puder og plaider for at skabe varme og komfort. Vælg tekstiler, der er modstandsdygtige over for vejr og vind.
 • Planter: Grønne planter og blomster kan give liv og farve til terrassen. Overvej krukker med krydderurter, blomsterkasser eller hængende planter for at maksimere pladsen.
 • Belysning: Skab en hyggelig atmosfære med forskellige former for belysning. Lyskæder, lanterner og solcellelamper kan give en blød og indbydende glød om aftenen.

Inspiration til terrasse 5

Inspiration til terrasse 6

4. Overdækket terrasse inspiration

For at kunne nyde din terrasse i al slags vejr, er det vigtigt at tænke på skærm og skygge.

 • Markiser og parasoller: En markise eller en stor parasol kan give behagelig skygge på varme dage og beskytte mod let regn.
 • Pergolaer og overdækninger: En pergola kan skabe en struktureret og beskyttet zone, hvor du kan hænge gardiner eller plante klatreplanter for ekstra skygge og privatliv.
 • Vindskærme: Hvis din terrasse er udsat for vind, kan vindskærme eller læhegn være en god løsning for at skabe en mere behagelig atmosfære.

Overdækket terrasse inspiration 1

Overdækket terrasse inspiration 2

5. Personlige præg: Gør terrassen unik

For at skabe en terrasse, der virkelig føles som din egen, er det vigtigt at tilføje personlige præg og elementer.

 • Kunst og dekoration: Hæng udendørs kunstværker, spejle eller dekorative skilte for at give terrassen personlighed.
 • DIY-projekter: Skab dine egne møbler eller dekorationer for at give terrassen et unikt og håndlavet touch. Pallemøbler, hjemmelavede plantekasser eller genbrugte materialer kan tilføje en rustik charme.
 • Farvetema: Vælg et farvetema, der afspejler din personlige stil. Det kan være jordfarver for en naturlig atmosfære, pasteller for et romantisk look eller lyse farver for en energisk og livlig stemning.

Inspiration til terrasse 7

Inspiration til terrasse 8

Konklusion: Skab din drømmeoase

Uanset størrelse og beliggenhed kan enhver terrasse forvandles til et skønt udendørs rum med den rette planlægning og indretning. Ved at tænke over formål, vælge de rigtige møbler, tilføje dekorative elementer og skabe skærm og skygge, kan du skabe en terrasse, der er både funktionel og indbydende. Husk at tilføje personlige præg, så rummet virkelig afspejler din stil og smag. Så er du klar til at nyde mange timer under åben himmel i dit eget lille paradis.

Inspiration til terrasse 9

Inspiration til terrasse 10

Du kan også kombinere din terrasse med din forhave - læs mere om inspiration til forhaven i vores anden artikel.

Tag fat på projektet og begynd at skabe din drømmeoase i dag!

;