3 gode tegnebøger til dit barn

Camilla - Opdateret 31. maj 2023

Tegnebog

At lære et barn at tegne er for det meste et spørgsmål om at observere deres fremskridt og tilbyde dem nye metoder til udforskning. I de første fem år af et barns liv vil din undervisning være begrænset til at give plads, tid, værktøjer og opmuntring.

I de senere år kan du tilbyde at lære et barn nye færdigheder, såsom at tegne ud fra observation, øve perspektiver og tegne korrekte proportioner. Undgå at presse børn til at ændre stil eller tilgang, og kom ikke med kritik eller korrektion.
Tilskynd, observer og stil snarere åbne spørgsmål, der hjælper en barnekunstner med at se og forestille sig flere detaljer og muligheder.

Det handler dog også om at, som nævnt, at give ens børn (unge som gamle), de værktøjer der skal til. Her er malerbøger effektivt, da det hjælper med finmotorikken og samtidig lærer basale færdigheder indenfor tegneri.
Se det som at spille bowling med banter på. Efter træning kan dit barn pludselig tegne i frihånd og begynde at lade fantasien glide noget mere.

Her kommer vores udvalgte tegnebøger, som vil hjælpe børn til at udvikle deres færdigheder.

1. Min første tegnebog (4-10 år)

Min første tegnebog

Med denne fantastiske ”Lær-at-tegne-bog” bliver det supernemt at skabe sine egne kunstværker! Barnet følger de enkle trin og lærer at tegne alt, lige fra motorcykler og havfruer til hundehvalpe, monstre og brandbiler.

Den kan findes hos Bog & Idé til 79,95 DKK, så det er ikke den store pengepung man skal have frem.

Det gode ved denne bog er at dit barn højst sandsynligt kommer til at tegne noget, som det ikke har tegnet før!
Omkring 5-6 års alderen udvikler børn et slags skema eller rettere måder at tegne ting på. I stedet for at lære dem at observere ting, de "allerede har lært" at tegne, som huse, et kæledyr eller træer, lad dem vælge noget, de aldrig har tegnet før. Dette forhindrer dem i at vende tilbage til indlærte vaner, men vil ikke frustrere dem ved at kræve, at de "aflærer" noget, de føler, de har mestret.

2. Alvildas trin for trin-tegnebog (3-6 år)

Alvildas trin for trin tegnebog

Lær, hvordan du kan tegne en masse forskellige ting ved at følge de enkle instruktioner i denne skønne bog med masser af plads til at tegne i. Lær at tegne alt fra raketter til robotter – prinsesser til pandaer. Her er inspiration til mange timers tegneri!

Bogen er en god mulighed for at give barnet en chance for at øve med forskellige remedier. Børn mellem 5-8 kan være åbne for at tegne med blyanter, hvilket giver dem mulighed for at fokusere på skygge og kontur. Vis børn forskellige materialer og lad dem eksperimentere.

Denne bog står til 99,95 DKK hos Bog & Idé og kommer i paperback.

3. Tegnekunstens Grundlæggende Principper (12-18 år)

Tegnekunstens grundlæggende principper

Bogen indeholder alt hvad man skal bruge for at lære og få vejledning i blandt andet stilleben, figurtegning, landskab og portrætter.

Denne bog er en uvurderlig referencekilde, både for begyndere og mere øvede kunstnere, til studier og forbedringer af stilleben, figurer, landskaber og portrættegning.

Barrington Barbers bøger har hjulpet folk over hele verden til at opnå enhver kunstners mål - at genskabe verden omkring dem, som de oplever den, ved at starte med og videreudvikle grundprincipperne og siden opfordre dem til at lade deres kunstneriske personlighed komme frem og skabe ægte kunstværker.

Hans letforståelige skrivestil og tegneteknikker gør ham til en perfekt læremester for nybegyndere, såvel som for allerede dygtige tegnere.

Den kan købes hos Bog & Idé til 149,95 DKK.

Tilhørende tegnesæt

Vi vil stærk anbefale et kvalitetstegnesæt når man begynder at ville tegne mere seriøst. 

Mærket 'Graphit Stylus' er et anerkendt og solidt brand inden for tegneverden og giver en stærk anbefaling med herfra.

Tegnesæt Graphit Stylus Luksus

Dette sæt kan ligeledes også finde hos Bog & Idé til 199,95 DKK.

;