Krita

Krita er et kraftfuld digital maleriprogram, der er lavet til illustratorer, spil kunstnere, koncept kunstnere, animatorer, tegneserie kunstnere og alle, der ønsker at tegne og male.

Krita Tegneprogram

Gå til tegneprogrammet

Værktøjet der får dig til at vokse som kunstner

Det gratis open source-maleri og skitseplatformen Krita, giver et alternativ til den dyrere software af denne type, som derudover kan prale af hurtig ydeevne og omfattende funktioner. Med sin række af værktøjer og kraftige evner er det blevet et yndlingsprogram for illustratorer, teksturere, konceptdesignere, kreative kunstnere og 2D/3D-kunstnere. Det har fundet brug i videospilindustrien samt filmskabelse. Tegneprogrammet kan bruges af både professionelle og amatør kunstnere.

Krita tilbyder konventionelle såvel som avancerede maleri teknikker gennem kreative værktøjer, som virker på desktop og grafiske tabletter. Den har flere værktøjer til gengivelse, blanding, farveblanding, transformation, udjævning, lagdeling, spejling og meget mere. Det er også i stand til foto manipulation og arbejde med HDR billeder.

Krita interface/brugergrænseflade

Bygget med mere end 9 børstemotorer, giver Krita mange typer børster, som kunstnere kan bruge, afhængigt af hvilke de er mest komfortable med. Disse børster er designet til at udføre unikke og særlige funktioner, og de bruges til at tilfredsstille specifikke behov. Desuden vil brugerne kunne oprette deres egne børster og mærke dem gennem et unikt mærkningssystem.

Det er vigtigt, at du er bekendt med de grundlæggende børster i Krita, især hvis det er din første gang med tegneprogrammet. Nogle af de basale børster, der bruges i Krita, er blækboldpulsen, fyldbørstecirkel og fyldbørsteblok.

Systemkrav

Krita tegneprogrammet kommer til både MacOS (OSX 10.11), Linux og 64-bit operativssystemer med Windows 7 eller højere.

Gå til tegneprogrammet

Kom godt i gang

Herunder kan du se en udvalgt video, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at forstå brugen af tegneprogrammet.

;